Attraktioner i Varberg


Mange attraktioner i Varberg

Der findes faktisk mange ting at se og gøre i Varberg. Vi har her udvalgt nogle få attraktioner i Varberg

Badehuset

Badethuset på strande i Varberg blev bygget i 1903. Det bruges både vinter og sommer og rummer flere saunaer. Der har tidligere end det også været ændre badehuse samme sted, men de har måtte lade livet for flere strome i gennem tiden. Bygningen fra 1903 står stadig, og bygningen er blevet omhyggeligt renoveret fra gamle fotografier og tegninger.

 

Verdens kulturarv ejendom Grimeton

Grimeton er blevet udnævnt til Verden kulturarv. Grimeton radiostationen blev bygget i 1924. Den blev bygget til trådløs telegrafi med en teknik udviklet af den svensk-amerikanske Ernst Alexanderson. Grimeton er unik med sine "Generator", muliple tunet antenne, og den eneste radiostation af sin art, der er gemt efter udviklingen af nye teknikker. Grimeton Radio Station blev erklæret for en national kulturarv i 1996 og blev indarbejdet i UNESCO World Heritage.

 

Varberg fæstningen samt museum

Varberg fæstningen blev bygget i 13. tallet af den danske Greve Jacob Nielsen. Det er den mest kendte og besøget attraktion i Varberg og omegn. I dag er mange virksomheder er anbragt i Fortress: et museum, restaurant, café og et hostel. Fæstningens område bl.a. åbent for offentligheden hele året. Ved fæstningen kan du se en historisk udstilling om bondeliv, fiskeri, tekstil, og malet på fæstningen, Varbergs historie. Den store attraktion er resterne af Bocksten Manden og hans unikke kjole fra 1300 tallet. Museet har også guidede ture i museets udstillinger og fortet hele året

 

Fun City

Fun city er en vandpark og forlystelsespark hvor hele familien. Der findes mange forskellige typer af attraktioner fra badeland til ridningen.

Elverbrn legetj